Kávový dort
Mám osvědčený recept na vynikající buchtu, která má u nás doma velký úspěch.Jednoho dne jsem se ale rozhodla si ten recept poupravit. A tak jsem z kakaovníku udělal kávovník. A byl taky vynikající, na rozdíl od kakaovníku nebyl tak sladký a byla to velmi příjemná změna.
A tady je recept na oba, takový recept 2v1 🙂
recept na kakaovník/kávovník
2016-01-13 21:01:35
ingredience
těsto
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 25 dkg pískového cukru
- 2 lžíce kakaa/instantní kávy
- ¼ l mléka
- 10 dkg tuku
- 2 vejce
poleva
- 10 dkg tuku
- 20 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa/instantní kávy
- 2 lžíce rumu
- 2-3 lžíce vařící vody/silné kávy (uvařené)
postup
těsto
- Mouku s práškem a kakao/instantní kávu prosít do mísy, promíchat s cukrem, mléko ohřát, rozpustit v něm tuk. Vše smíchat, přidat vejce a nalít do většího pekáče nebo na plech.
Poleva
- V kastrolku rozehřát máslo, přidat cukr a kakao/instantní kávu, rum a vodu/uvařenou kávu. Stáhneme z ohně a třeme dohladka. Nalít na teplé těsto a nechat ztuhnout. V případě kávovníku jsem ještě dozdobila zrnky kávy.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
Přeju vám dobrou chuť!