Tvarohový trhanec

 

propretrhanec (1)Recept tatínkovy maminky, který se musela naučit moje maminka, protože jej můj tatínek vyžadoval. A já se jej musela naučit, protože jej vyžaduje po mně můj manžel. A teď tu dobrotu ochutnal už i náš syn. Budoucí snacho teš se, bez zvládnutí tohoto pokrmu se nevdáš. Ale neboj, je to jednoduché!

recept na tvarohový trhanec
Milá snacho, na tento recept pro pořádný chlapy potřebuješ:
Ingredience
  1. 50 dkg tvarohu
  2. 4 vejce
  3. 4 dkg másla
  4. 10 dkg hrubé mouky
  5. 2 lžíce cukru
  6. 7 – 10 lžic mléka
Postup
  1. Máslo utři s cukrem, přidej žloutky, tvaroh, mouku a mléko, míchej v těsto. Poté jemně přidej sníh, ať je těsto krásně nadýchané. Těsto vlij do vymazaného a vysypaného pekáče a peč při 180°C cca 25min. Poté vyndej pekáč z trouby a poloupečený trhanec otoč, aby to, co bylo na dně pekáče bylo teď navrchu a co bylo na vrchu, ať je na dně. Trhanec se ti během obracení roztrhá, neboj, to je dobře, proto je to trhanec! Poté jej dopeč, tak 15 minut  by mělo stačit, ale to zkušenostmi poznáš, kdy je hotový. Trhanec podávej s marmeládou nebo ovocem. Můžeš pocukrovat moučkovým cukrem.
  2. Tvá tchýně!
Poznámky
  1. V tomto případě jsem pekla "baby verzi". Místo mléka jsem použila umělé mléko, lze použít i rostlinné mléko. Místo hrubé mouky jsem dala napůl špaldovou a ječnou mouku.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
Určitě si trhanec vyzkoušejte, u nás je velmi oblíbený, i když jde o sladkou večeři, muži v naší rodině jej milují.
razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂