Kávový dort

DSC05078Mám osvědčený recept na vynikající buchtu, která má u nás doma velký úspěch.Jednoho dne jsem se ale rozhodla si ten recept poupravit. A tak jsem z kakaovníku udělal kávovník. A byl taky vynikající, na rozdíl od kakaovníku nebyl tak sladký a byla to velmi příjemná změna.
A tady je recept na oba, takový recept 2v1 🙂

recept na kakaovník/kávovník
ingredience
těsto
  1. 30 dkg polohrubé mouky
  2. 1 prášek do pečiva
  3. 25 dkg pískového cukru
  4. 2 lžíce kakaa/instantní kávy
  5. ¼ l mléka
  6. 10 dkg tuku
  7. 2 vejce
poleva
  1. 10 dkg tuku
  2. 20 dkg moučkového cukru
  3. 2 lžíce kakaa/instantní kávy
  4. 2 lžíce rumu
  5. 2-3 lžíce vařící vody/silné kávy (uvařené)
postup
těsto
  1. Mouku s práškem a kakao/instantní kávu prosít do mísy, promíchat s cukrem, mléko ohřát, rozpustit v něm tuk. Vše smíchat, přidat vejce a nalít do většího pekáče nebo na plech.
Poleva
  1. V kastrolku rozehřát máslo, přidat cukr a kakao/instantní kávu, rum a vodu/uvařenou kávu. Stáhneme z ohně a třeme dohladka. Nalít na teplé těsto a nechat ztuhnout. V případě kávovníku jsem ještě dozdobila zrnky kávy.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

Přeju vám dobrou chuť!

razítko

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+
Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂