Narozeninová jahodová Pavlova
Můj manžel je takový slaďouš. Co je sladké, to spase. Proto jsem si řekla, že mu letos k narozeninám zkusím upéct něco nového, než nač je zvyklý. Rozhodla jsem se pro dort Pavlova. Díky pusinkám je sladká, ale je v ní zároveň ovoce, díky kterému je osvěžující. Krém (původně má být jen šlehačka) je jemný a skvěle pusinky i ovoce doplňuje.
Celá narozeninová Pavlova je podle receptu Marcelky z Pradobrot (velmi doporučuji!). Receptu jsem se držela do puntíku, použila jsem i krém místo šlehačky (která je mastná a ne každému sedne). V mém receptu byla jen jedna drobná změna. Nepoužila jsem klasický bílý cukr , používám běžně třtinový. Na chuti to sice nic nezměnilo, ale pusinky nebyly sněhobíle. Naštěstí to nikomu nevadilo.