Quietbook pro Péťu

Už to budou čtyři roky, co jsem šila tenhle velmi osobní quietbook pro Péťu. A když píšu velmi osobní, myslím tím osobní nejen proto, že jsem jej šila pro syna mých velmi dobrých přítel, ale také proto, že na většině stránek se odráží osobnost Péťových rodičů.

Tenhle quietbook si u mne nikdo neobjednal. Věnovala jsem ho Péťovi k prvním narozeninám, jako takové překvapení. A bylo mi jasné, že víc radosti, než ročnímu Péťovi, udělám jeho rodičům. A proto jsem stránky zosobnila dle jejich koníčků, vášní a zaměstnání.

Péťovi rodiče jsou nadšení horolezci. Svatbu měli ve skalách a k oltáři se slaňovali. Proto jsem přesně věděla, že tohle téma chci použít. Přemýšlela jsem nad možnostmi, jak horolezce vymyslet. Nakonec jsem použila panáčka, udělala mu sedák a lze jej krásně vytáhnout nahoru na skálu. Ale pozor na počasí! Na horách se ze slunečného dne stane den deštivý jedna, dvě!

Když lezete po skalách a po horách, noc pod stanem vám není cizí. Hezky zahřát u ohniště, něco si zazpívat a spát. Zpívat a hrát ale můžeme klidně celou noc, Péťovi rodiče jsou velicí hudebníci, hra na několik nástrojů jim není cizí. Zvláště pak na saxofon… To se ponese lesem krásná hudba.

Táta pracuje pro automobilku, takže mít v quietbooku opravnu aut byla jasná věc. Které dvě části vozů patří k sobě? Na úvodní stránce se s motivem automobilky také setkáváme, zde jede panáček ve vozu. A jeho SPZ má také svůj význam.

Milovaný hroch

Quietbook pro Péťu je druhá knížka, ve které jsem ušila hrocha. V knížce, kde jsem hrocha šila prvně, se stala tato stránka největším hitem. Od té doby hroch nebo jiné zvířátko, které chce mít zuby bílé jako perličky, nesmí chybět.

Stínohra, bludiště i včelky k učení barev. To jsou stránky, které se také staly tak oblíbené, že v nějaké obměně v knížkách nechybí.

Jak vidíte, pracovat se dá s každým tématem, vymýšlení a realizace mne vážně baví. Tak pokud chcete něco originálního pro své dítko nebo dítko přátel, nebojte se mi napsat. Společně jistě vymyslíme něco úžasného.

Moje quietbooky