Čokokostka

02 (16)Dneska recept na skvělou buchtu.
Žádné velké okolky, tady je recept a věřte mi, že se budete olizovat až za ušima!

čokokostka
ingredience
těsto
  1. 220g mouky (1/2 špaldová, 1/2 pohanková)
  2. 80g cukru nebo jiného sladidla
  3. 80ml oleje
  4. 200ml mléka
  5. 1 vejce
  6. špetka skořice
  7. 4 lžíce kakaa
  8. 1 lžíce medu
  9. 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva.
Poleva
  1. 120g čokolády (cca 60%)
  2. 2 lžíce mléka
  3. 2 lžíce kokosového oleje
  4. 1 lžíce kakaa
  5. 3 lžíce datlové sirupu
  6. 1 lžíce zakysané smetany
postup
těsto
  1. Vejce vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mléko, med, poté mouku s kypřícím práškem, skořicí a kakaem. Těsto vlijeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech (cca 20x30 cm) a dáme péct při 180°C asi 20 minut.
poleva
  1. Rozpustíme čokoládu s mlékem, vmícháme kokosový olej, kakao a sladidlo, nakonec přidáme zakysanou smetanu. Dle chuti můžeme přisladit. Namažeme na prochladlé těsto a dáme řádně vychladit.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂