Čokoládová zmrzlina
Přišlo to správné léto a ke správnému létu podle mě prostě patří zmrzlina. Navíc já miluju čokoládu, takže mezi mé nejoblíbenější patří čokoládová zmrzlina.
Ale ne jen tak ledajaká. Musí být opravdu hodně čokoládová a nesmí být příliš sladká. Většina příchutí zmrzlin je prostě sladká (a je to tak správně) a já zbožňuji, když se mi ta sladká chuť propojí s trochou té hořké.
Nejlepší čokoládovou zmrzlinu jsem ochutnala v Itálii (ty jejich zmrzliny zatím nic netrumflo, zvláště pokud najdete gelaterii, kde si dělají zmrzlinu vlastní), byla to zmrzlina, která se jmenovala „hořká čokoláda“ a bylo to teda opravdu žrádlo.
Loni mi manžel dal k narozeninám zmrzlinovač a hledala jsem všude možně recept na čokoládovou zmrzlinu, která by splnila alespoň trochu mou (možná už zkreslenou) představu o té úžasné čokoládové zmrzlině.
Ta nejlepší z nejlepších
Nakonec jsem se pustila do receptu dle Pradobrot, kde jsem (už tak skvělý) recept trošičku poupravila. Místo 50 g čokolády dám rovnou 100 g a dávám tam minimálně 80% čokoládu. Uberu trochu cukru (od oka) a na závěr přidám o trochu více smetany, než je v receptu. Prostě aby konzistence nebyla příliš hustá (je tam zkrátka 50 g čokolády navíc). Také vynechávám brandy, protože se tím u nás živí i Žibřid a jeho dětské návštěvy.
Posledně jsem použila 99% čokoládu a to bylo panečku něco! A tahle zmrzlina byla opravdu téměř stejná, jako ta tenkrát v Itálii. Takže už nemusím litovat, že letos se do Itálie nepodívám 🙂