Pomerančový sorbet s mátou

pomerančový sorbet

Je vám v létě vedro a rádi byste se něčím rychle zchladili? Pak si udělejte tenhle naprosto jednoduchý a rychlý pomerančový sorbet. Můžete jej udělat z čerstvých pomerančů nebo z kvalitního 100% pomerančového džusu. Stačí si jen pamatovat, že na 100 ml ovocné šťávy/džusu dáte 100 ml vody, 2 lístky máty jemně nasekané a 3 polévkové lžíce cukru (ale pokud máte rádi sladší, klidně přidejte). Podle vámi potřebného množství sorbetu si množství ingrediencí přizpůsobte.

Vodu přiveďte v kastrůlku k varu, přidejte cukr a nechte jej rozpustit. Poté přidejte mátu a nechte chladnout. Vychladlou směs promíchejte s pomerančovou šťávou/džusem a dejte do odpovídající mísy s víčkem, poté vložte do mrazáku a občas promíchejte. Do tří hodin máte vynikající sorbet (ale je lepší nechat mrazit přes noc). Se zmrzlinovačem budete mít sorbet rychleji.

Pomerančový sorbet ve verzi pro rodiče

Jde o chuťovou pochoutku spíše pro dospělé než pro děti. Chuť pomeranče je nahořklá a skvěle ladí v osvěžující mátou. Pokud si chcete pomerančový sorbet trochu „vylepšit“, můžete při servírování „zastříknout“ (dle chuti a odvahy) vodkou či sektem. To už ale opravdu není verze pro děti 😉


Můj tip: Mám zmrzlinovač, kde musím mít dostatečně dlouhou dobu předem namraženou mísu, ve které se zmrzlina dělá. Během procesu, kdy v této míse vzniká zmrzlina, chladící směs v míse taje. Čím větší teplo v místnosti je, tím rychleji tato směs taje. Proto je lepší vyrábět zmrzlinu večer, kdy není tak veliké vedro.