Pomerančový sorbet s mátou

pomerančový sorbet

Je vám v létě vedro a rádi byste se něčím rychle zchladili? Pak si udělejte tenhle naprosto jednoduchý a rychlý pomerančový sorbet. Můžete jej udělat z čerstvých pomerančů nebo z kvalitního 100% pomerančového džusu. Stačí si jen pamatovat, že na 100 ml ovocné šťávy/džusu dáte 100 ml vody, 2 lístky máty jemně nasekané a 3 polévkové lžíce cukru (ale pokud máte rádi sladší, klidně přidejte). Podle vámi potřebného množství sorbetu si množství ingrediencí přizpůsobte.

Vodu přiveďte v kastrůlku k varu, přidejte cukr a nechte jej rozpustit. Poté přidejte mátu a nechte chladnout. Vychladlou směs promíchejte s pomerančovou šťávou/džusem a dejte do odpovídající mísy s víčkem, poté vložte do mrazáku a občas promíchejte. Do tří hodin máte vynikající sorbet (ale je lepší nechat mrazit přes noc). Se zmrzlinovačem budete mít sorbet rychleji.

Pomerančový sorbet ve verzi pro rodiče

Jde o chuťovou pochoutku spíše pro dospělé než pro děti. Chuť pomeranče je nahořklá a skvěle ladí v osvěžující mátou. Pokud si chcete pomerančový sorbet trochu „vylepšit“, můžete při servírování „zastříknout“ (dle chuti a odvahy) vodkou či sektem. To už ale opravdu není verze pro děti 😉


Můj tip: Mám zmrzlinovač, kde musím mít dostatečně dlouhou dobu předem namraženou mísu, ve které se zmrzlina dělá. Během procesu, kdy v této míse vzniká zmrzlina, chladící směs v míse taje. Čím větší teplo v místnosti je, tím rychleji tato směs taje. Proto je lepší vyrábět zmrzlinu večer, kdy není tak veliké vedro.

razítko

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+
Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂