Smetanová zmrzlina

smetanová zmrzlinaZnáte to. Taková ta zmrzlina, co se hodí ke všemu. Naprosto univerzální. A navíc chutná.

Víte, co je velkou výhodu této zmrzliny? Že potěší snad každého. Určitě ty, co mají rádi zmrzliny s obsahem smetany která jim dodá sametovou chuť. A určitě potěší i vaše ratolesti.

Chutná dětem

Smetanová zmrzlina je chutná, lze ji ozdobit vším, co mají vaše děti rády, ať už jde o lesní ovoce, oříšky, kousky čokolády a nebo, pokud jim dovolíte hřešit, pak i lentilky, lze ji polít karamelovou polevou atd., fantazii a především chuti se meze nekladou.

recept na smetanovou zmrzlinu
Ingredience
  1. 500 ml smetany
  2. 1 vanilkový lusk
  3. 5 vaječných žloutků
  4. 100 g cukru
Postup
  1. Vyškrábaný vnitřek vanilkového lusku dejte do hrnce se smetanou a přiveďte k varu. Žloutky vyšlehejte s cukrem a poté přidejte k vařící se smetaně s vanilkou. Chvíli povařte a poté celou směs znovu našlehejte. Po vychladnutí směsi ji vlijte do zmrzlinovače, zmrzlinu přendejte do nádoby s víkem a dejte do mrazáku.
  2. Výhodou domácí zmrzliny je fakt, že si znáte množství cukru, který je ve zmrzlině obsažen. A místo cukru můžete použít různé sirupy. Můžete tak z mlsání udělat poměrně "zdravou" záležitost.
Poznámky
  1. Pokud nemáte zmrzlinovač, nezoufejte, jde to i bez něj. Směs nalijte do uzavíratelné misky/krabičky a dejte do mrazáku. Během dvou hodin směs několikrát promíchejte (čím častěji, tím bude zmrzlina krémovější). Před servírováním zmrzlinu na chvíli vyndejte a nechte ji "povolit", pak se lépe servíruje.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

A jako takový malý bonus vám prozradím recept na posypku z ovesných vloček, kterou můžete použít nejen na zmrzlinu. Stačí vám k tomu pouze ovesné vločky, oříšek másla, špetku skořice a špetku kardamomu. Na rozpálené pánvi opražíme ovesné vločky, přidáme máslo, skořici a kardamom. V pánvi promícháme a je hotovo.

Tak se do ní směle pusťte, jistě nebudete litovat. 😉

Tento článek vznikl ve spolupráci s blogem Proděti.cz.

razítko

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+
Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂