Drobenkový švestkový koláč
Snažíme se vyhýbat klasické pšeničné mouce. Proto zkouším péct naše oblíbené koláče a buchty ze špaldové, žitné, pohankové a kukuřičné mouky.
Jelikož se s těmito moukami teprve učím, jsem ráda, když někde objevím recept, kde se již s touto moukou počítá.
Našla jsem na internetu recept na drobenkový koláč ze špaldové mouky. Koláč je vynikající, tak se o recept podělím.
recept na drobenkový švestkový koláč
2016-01-13 20:27:00
Na koláč jsem použila
- 4 vejce
- 170g přepuštěného tuku
- 100g cukru
- 280g hladké špaldové mouky
- půl lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tuk, přisypeme postupně prosátou mouku s práškem.
- Těsto vlijeme do vymazané formy a poklademe libovolným ovocem.
- Posypeme drobenkou, kterou uděláme z másla, cukru a špaldové mouky. Můžeme přidat skořici.
- Pečeme při 170°C cca 30minut.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

26.8.2018 @ 16:05
Díky za recept 🙂 Zrovna se peče a už teď vypadá koláč dobře