Drobenkový švestkový koláč

08 (1)Snažíme se vyhýbat klasické pšeničné mouce. Proto zkouším péct naše oblíbené koláče a buchty ze špaldové, žitné, pohankové a kukuřičné mouky.
Jelikož se s těmito moukami teprve učím, jsem ráda, když někde objevím recept, kde se již s touto moukou počítá.
Našla jsem na internetu recept na drobenkový koláč ze špaldové mouky. Koláč je vynikající, tak se o recept podělím.

recept na drobenkový švestkový koláč
Na koláč jsem použila
  1. 4 vejce
  2. 170g přepuštěného tuku
  3. 100g cukru
  4. 280g hladké špaldové mouky
  5. půl lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
Postup
  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tuk, přisypeme postupně prosátou mouku s práškem.
  2. Těsto vlijeme do vymazané formy a poklademe libovolným ovocem.
  3. Posypeme drobenkou, kterou uděláme z másla, cukru a špaldové mouky. Můžeme přidat skořici.
  4. Pečeme při 170°C cca 30minut.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
A teď už jen doufat, že vám bude jeden koláč stačit. Je totiž tak dobrý, že se po něm jen zapráší.
razítko