Drobenkový švestkový koláč

08 (1)Snažíme se vyhýbat klasické pšeničné mouce. Proto zkouším péct naše oblíbené koláče a buchty ze špaldové, žitné, pohankové a kukuřičné mouky.
Jelikož se s těmito moukami teprve učím, jsem ráda, když někde objevím recept, kde se již s touto moukou počítá.
Našla jsem na internetu recept na drobenkový koláč ze špaldové mouky. Koláč je vynikající, tak se o recept podělím.

recept na drobenkový švestkový koláč
Na koláč jsem použila
  1. 4 vejce
  2. 170g přepuštěného tuku
  3. 100g cukru
  4. 280g hladké špaldové mouky
  5. půl lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
Postup
  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tuk, přisypeme postupně prosátou mouku s práškem.
  2. Těsto vlijeme do vymazané formy a poklademe libovolným ovocem.
  3. Posypeme drobenkou, kterou uděláme z másla, cukru a špaldové mouky. Můžeme přidat skořici.
  4. Pečeme při 170°C cca 30minut.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
A teď už jen doufat, že vám bude jeden koláč stačit. Je totiž tak dobrý, že se po něm jen zapráší.
razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂