Mexická pánev
Na tomhle s manželem ujíždíme.Je to prostě dobrota, na kterou se celí třeseme. Inspiraci jsem našla na internetu a recept jsem poupravila a časem dovedla k dokonalosti. Navíc je to celkem rychlovka.
recept na mexickou pánev
2016-01-13 18:39:06
Potřebujeme
- olej
- cibuli
- 0,5 kg mletého masa nebo cukety (pro vegetariánskou verzi)
- několik stroužků česneku
- rajský protlak
- červené fazole
- bílé fazole
- červené víno
- 1 červená paprika
- sladká paprika
- chilli nebo harissa
- sůl
- pepř
Postup
- Na oleji zlehka osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, vložíme maso či cuketu, přidáme utřený česnek (dle síly a chuti), protlak a cca 100ml červeného vína, necháme chvíli podusit. Poté přidáme fazole, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, chilli/harissu (tolik, jak máte rádi ostré jídlo). Nakonec přisypeme na jemné proužky nakrájenou papriku. Dle potřeby přidáme ještě víno. Necháme "dojít" na mírném ohni.
- Podáváme s chlebem (nejlépe domácím).
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/