Mexická pánev

propreA (109)Na  tomhle s manželem ujíždíme.Je to prostě dobrota, na kterou se celí třeseme. Inspiraci jsem našla na internetu a recept jsem poupravila a časem dovedla k dokonalosti. Navíc je to celkem rychlovka.

recept na mexickou pánev
Potřebujeme
  1. olej
  2. cibuli
  3. 0,5 kg mletého masa nebo cukety (pro vegetariánskou verzi)
  4. několik stroužků česneku
  5. rajský protlak
  6. červené fazole
  7. bílé fazole
  8. červené víno
  9. 1 červená paprika
  10. sladká paprika
  11. chilli nebo harissa
  12. sůl
  13. pepř
Postup
  1. Na oleji zlehka osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, vložíme maso či cuketu, přidáme utřený česnek (dle síly a chuti), protlak a cca 100ml červeného vína, necháme chvíli podusit. Poté přidáme fazole, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, chilli/harissu (tolik, jak máte rádi ostré jídlo). Nakonec přisypeme na jemné proužky nakrájenou papriku. Dle potřeby přidáme ještě víno. Necháme "dojít" na mírném ohni.
  2. Podáváme s chlebem (nejlépe domácím).
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂