Quiche s chřestem a kozím sýrem podávaný s rebarborovým chutney

Opět výzva ze skupiny „Foodbloging“. Quiche. Pro mne výzva nejen quiche dobře nafotit, ale hlavně uvařit.Ten první bod jsem zrovna dobře nezvládla. Než jsem se vzpamatovala  z „kyše“ byla kaše. Ale chuťově byl vynikající, tak se o recept s vámi podělím. A výzva o dobře nafocený quiche je stále přede mnou, snad ji jednou zvládnu!

recept na quiche s kozím sýrem a rebarborové chutney
Ingredience
Quiche
  1. 280g hladké mouky
  2. 140g změklého másla
  3. 8 lžic studené vody
  4. 500g čerstvého chřestu, očištěného a oblanšírovaného - jak na chřest >>zde<<
  5. 150g ementálu
  6. 2 velká vejce
  7. 50g kozího sýra
  8. 200ml smetany ke šlehání
  9. sůl
  10. pepř
  11. fazole na zatížení
Chutney
  1. rebarbora
  2. cukr
  3. jablečný ocet
  4. hřebíček
  5. skořice
  6. rozinky
  7. cibule nakrájená na malé kousky
Posup
Quiche
  1. Mouku, sůl a na kousky nakrájené máslo spojíme prsty, dokud nezískáme drobenku. K té postupně přidáme vodu a zpracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na 30minut do lednice. Odpočaté těsto na pomoučněné ploše rozválíme do kruhy a opatrně přeneseme do kruhové formy, upravíme okraje, aby byly trochu vyšší. Těsto propícháme vidličkou a dáme do lednice na dalších 20 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme smetanu, pepř, sůl, nastrouhaný ementál, vejde a kozí sýr. Po vyndání z lednice na těsto poklademe chřest a zalijeme připravenou směsí.
  3. Dáme do trouby na 180°C a pečeme cca 20-30 minut.
Chutney
  1. Oloupanou a nakrájenou rebarboru posypte cukrem a nechte odležet, aby se uvolnila šťáva. Poté přidáme zbylé ingredience, dáme do hrnce a vaříme do doby, než bude mít chutney požadovanou hustotu.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂