Bublanina. S třešněmi

Bublanina

Když uzrají třešně, začínají bublaninové hody.

Sice ji peču i s jiným ovocem, třešně jsou třešně a s třešněmi je prostě nejlepší. A nejlepší bublaninu peče moje babička. Recept jsem si od ní pečlivě zapsala a už nepeču žádnou jinou.
 
 
recept na bublaninu
Ingredience
  1. 5dkg tuku nebo másla
  2. 5dkg cukru
  3. 5dkg polohrubé mouky
  4. 1 vejce
Postup
  1. Dle potřeby upravíme množství. Na mou kulatou formu o průměru 28cm bylo třeba trojnásobné množství. Na běžně velký pečicí plech je potřeba poměr upravit na šest vajec.
  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme mouku, z bílků ušleháme sníh a přidáme k těstu. Nakonec nalijeme do vymazeného a vysypaného plechu (nebo vyloženého pečícím papírem). Poklademe ovoce.
  3. Pečeme při 150°C 20-30 minut.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
razítko