Hrachový krém

hrachový krémKdyž jsem ještě s pupíkem chodila do práce, při cestě domů jsme si s kolegyní povídaly o jídle. A dostaly jsme se k tomu, že jsme obě vždycky měly rády hrachovou polévku a dokonce i hrachovou kaši, kterou podávali ve školní jídelně a nad kterou se všichni ofrňovali… Rozhodla jsem se, že hrachovou polévku uvařím. Manžel naštěstí nic nenamítal (je to pěkný mlsoun, takže trefit se do něčeho, co by jedl, je umění).
recetp na hrachový krém
Ingredience
  1. 200g hrachu
  2. zeleninový vývar nebo bujón
  3. stroužek česneku
  4. smetana nebo mléko
  5. majoránka
  6. sůl
  7. pepř
  8. uzenina dle chuti
  9. cibule
  10. zakysaná smetana
  11. osmažená houska na kostičky
Postup
  1. Jednoduše namočíme přes noc hrách. Druhý den ho minimálně 2 hodiny vaříme se zeleninovým vývarem nebo bujónem, po uvaření ho rozmixujeme se stroužkem česneku přímo v té vodě, ve které se vařil. Poté můžeme zjemnit mlékem, lepší je ale smetana. Poté na cibulce osmahnete kabanos nebo nějakou uzeninu, dle vaší chuti, poté co cibulka a uzenina zezlátnou, přidáme je do krému. Krém dle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu majoránky. Na talíři pak dozdobíme osmaženou houskou a zakysanou smetanou.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
Po krému se jen zaprášilo, takže recept měl úspěch a bude se pravidelně objevovat na našem jídelníčku.