Fazolová polévka

03 (10)Milujeme luštěniny, ale nějak je v našem jídelníčku opomíjíme, tak se to snažím napravit. A abychom nevařili stále jen těch pár jídel, co z luštěnin vaříme, bylo nutné najít nějaký nový recept, který si najde v našem jídelníčku místo.A své místo si našla tato skvělá fazolová polévka.
recept na fazolovou polévku
Ingredience
  1. 250g bílých nebo barevných fazolí
  2. 2 lžíce sádla nebo oleje
  3. kousek anglické slaniny
  4. 2 cibule nakrájené na větší kousky (nebo plátky)
  5. 2 papriky nakrájené na kostičky
  6. 1 lžíce mouky (já použila ovesnou)
  7. 1 lžíce sladké papriky
  8. 1 klobása (nejlépe papriková) nakrájená na kolečka
  9. sůl
  10. špetka chilli
  11. ocet na dochucení
  12. 1 stroužek drceného česneku
  13. zakysaná smetana na dozdobení
Postup
  1. Fazole si připravte dle návodu na obalu. Počítejte s tím, že je třeba je přes noc namáčet a poté cca 1 až 2 hodiny vařit. Po uvaření fazole zceďte a scezenou vodu nevylévejte, ale uchovejte ji do polévky.
  2. V hrnci na rozpáleném sádle rozškvařte slaninu, cibuli a přidejte papriku a nechte dorůžova opékat. Posypejte moukou, chvilku míchejte a poté poprašte paprikou. Přisypávejte fazole a stále míchejte, ať se chutě spojí. Přilijte scezenou vodu, osolte, promíchejte a vařte ještě asi čtvrt hodiny. Pokud se vám zdá polévka moc hustá, přilijte vodu. Poté přidejte klobásu a už jen mírně prohřejte. Nakonec jen dochuťte chilli a octem. Sundejte z ohně a přidejte drcený česnek. Na talíři dochuťte zakysanou smetanou.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

 

razítko

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+
Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂