Hrnkové knedlíky

03 (1)Já i manžel jsme blázni do omáček.

Hlavně do rajské (recept časem přidám). A k omáčce je velká nutnost knedlík. Dělávala jsem se s klasickým houskovým knedlíkem i kynutým knedlíkem z pekárny, ale poslední dobou se mi nějak nevedou. Možná je to tím, že co jsem se odstěhovala od našich, nemám pořád ten správně velký hrnec. Moje knedlíky poslední dobou při vaření „nevyběhly“ a byly tuhé, přímo až zabijácké. Stačily dva nebo tři a člověk byl přejeden k prasknutí.

Pak mi ale známá dala recept na hrnkové knedlíky a hned jsem se do nich zamilovala. Jsou jednoduché, rychlé a hlavně chutné.

recept na hrnkové knedlíky
Ingredience
  1. 1 hrnek hrubé mouky
  2. 2 žloutky
  3. 1 hrnek mléka
  4. 1 lžička soli
  5. sníh ušlehaný ze 2 bílků
  6. 2 rohlíky
Postup
  1. Z hrubé mouky, žloutků, mléka a lžičky soli umíchat těsto. Poté přidat dva na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný z bílků. Těsto pak dát do 3/4 hrnku vymaštěného sádlem nebo vyloženého látkovým ubrouskem a nechat v hrnci s vodou 33 minut vařit.
  2. Po vyndání bude knedlík skoro jako koule nebo váleček, naporcujeme jej klasicky na plátky
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
 
Dobrou chuť!
razítko