Medová křídla s pečenými rozmarýnovými brambory a zakysanou smetanou

 
 propreDSC_0002_01Musím přiznat, že tohle je teď naše nejoblíbenější jídlo…

Protože jak křidélka, tak brambory, tak sosík na brambory, vše je samo o sobě božské a dohromady to skvěle „ladí“ a já jsem schopná toho sníst kopec a pořád nemáme s mimčem dost.
Recept je jednoduchý.

recept na medová křídla s pečenými rozmarýnovými brambory a zakysanou smetanou
Ingredients
  1. kuřecí křídla (počet dle strávníků a chuti)
  2. brambory
  3. zakysanou smetanu
  4. rozmarýn
  5. koření na kuře
  6. medové koření
  7. koření na americké brambory
  8. med
  9. olivový olej
  10. sůl
Instructions
  1. Omytá křídla okořeníme kořením na kuře a medovým kořením, vložíme do pekáčku a na každé křídlo vložíme cca půl kávové lžičky medu. Poté to šoupneme do trouby.
  2. V misce si smícháme olivový olej s kořením na americké brambory. Tímto pomažeme omyté, neloupané brambory a poté je posypeme rozmarýnem a každý brambor zabalíme do alobalu (na toto jsou lepší menší brambory, větší se pečou déle, je-li málo času, můžou se velké brambory "předvařit" ). Po zabalení je také strčíme do trouby.
  3. Do zbylého olivového oleje s kořením na americké brambory přidáme zakysanou smetanu a smícháme. Můžeme do sosíku přidat ještě trochu rozmarýnu, ale nemusí být.
  4. Křidýlka pečením pustí šťávu a s medovým kořením udělá skvělou šťávu.
  5. Když jsou brambory hotové, stačí je rozříznout i s alobalem, ten se pak lépe svlékne, než kdybychom horký brambor klasicky rozbalovali.
  6. Pak už jen stačí vše dát na talíř a pustit se do toho.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

Přeju dobrou chuť!
razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂