Medová křídla s pečenými rozmarýnovými brambory a zakysanou smetanou
Protože jak křidélka, tak brambory, tak sosík na brambory, vše je samo o sobě božské a dohromady to skvěle „ladí“ a já jsem schopná toho sníst kopec a pořád nemáme s mimčem dost.
Recept je jednoduchý.

recept na medová křídla s pečenými rozmarýnovými brambory a zakysanou smetanou
2016-01-13 21:32:39

Ingredience
- kuřecí křídla (počet dle strávníků a chuti)
- brambory
- zakysanou smetanu
- rozmarýn
- koření na kuře
- medové koření
- koření na americké brambory
- med
- olivový olej
- sůl
Postup
- Omytá křídla okořeníme kořením na kuře a medovým kořením, vložíme do pekáčku a na každé křídlo vložíme cca půl kávové lžičky medu. Poté to šoupneme do trouby.
- V misce si smícháme olivový olej s kořením na americké brambory. Tímto pomažeme omyté, neloupané brambory a poté je posypeme rozmarýnem a každý brambor zabalíme do alobalu (na toto jsou lepší menší brambory, větší se pečou déle, je-li málo času, můžou se velké brambory "předvařit" ). Po zabalení je také strčíme do trouby.
- Do zbylého olivového oleje s kořením na americké brambory přidáme zakysanou smetanu a smícháme. Můžeme do sosíku přidat ještě trochu rozmarýnu, ale nemusí být.
- Křidýlka pečením pustí šťávu a s medovým kořením udělá skvělou šťávu.
- Když jsou brambory hotové, stačí je rozříznout i s alobalem, ten se pak lépe svlékne, než kdybychom horký brambor klasicky rozbalovali.
- Pak už jen stačí vše dát na talíř a pustit se do toho.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
Přeju dobrou chuť!