Pampeliškový med

PicMonkey CollaSlyšela jsem o něm, to ano, ale nikdy jsem jej neochutnala.
Ale se sezónou pampelišek jsem začala nacházet všude možně, kam jsem se koukla, návody, jak na něj. Pořád mne ale nenapadlo jej vyrobit. Představa, jak se někam vláčím se synem z města nasbírat pampelišky, aby byly čisté a neoznačkované psi, se mi moc nezamlouvala.
Pak jsme ale dorazili na chatu. Tam neposekaná zahrada a… Moře pampelišek. No tak tedy dobrá. Já ho tedy vyrobím.
Výroba je fakt snadná. Na 300 hlaviček pampelišek 1 litr vody, citron a kilo cukru.
Hlavičky dáte do vody a necháte 24 hodin louhovat. Druhý den scedíte, do scezené vody dáte na kolečka nakrájený citron a cukr. Přivedete k varu a vaříte, dokud med nezhoustne. Je to cca 90 minut. Pak už jen slít do sklenice a nechat vychladnout.
Já dala jen půlku citronu, měla jsem strach, aby nebyl med moc kyselý, ale příště se bát nebudu a dám celý. Cukr jsem použila třtinový.
Med je opravdu moc chutný a do čaje je naprosto ideální.
Recept jsem dělala dle coolinářky, tímto jí moc děkuji, že mne stále inspiruje!
razítko