Někdo má rád holky, my milujem vdolky!

vdolky (1)To si tak přemýšlíte, co uvařit v sobotu k obědu. Co jste dlouho neměli a dali si to? A pak si vzpomenete na dobrotu, kterou tak skvěle umí vaše babička. Zkusíte ji trumfnout?
Já se rozhodla, že zkusím usmažit vdolky. Vždycky jsem je měla ráda a manžel? Jó vdolky jsou dobrý nápad. A co na to naše Žibřidě? Neví? Moment! Ono ještě vdolky nemělo! Tak jdu na to!

recept na vdolky
na těsto
  1. 1 kg polohrubé mouky
  2. 5–10 dkg tuku
  3. 6 dkg cukru
  4. 4 dkg droždí
  5. 1 žloutek
  6. špetka soli
  7. mléka přiměřeně (počítej tak 500ml)
na ozdobení
  1. marmeláda
  2. povidla
  3. smetana ke šlehání
Postup
  1. Znáte to, jak udělat do těsta dolík, do něj vsypat nadrobené droždí, lžičku cukru, zalijete to vlažnou vodou a 1 minut necháte na pokoji, než vzejde kvásek? Pak přidáte vlažné mléko, v něm rozpuštěný tuk, vejce a sůl, propracujete těsto, necháte si to asi tak 20 minut kynout, pak si s ním opět pohrajete a necháte ještě dokynout, pak si uděláte bochánky do tvaru vdolků a ty vhodíte do rozpáleného oleje smažíte?
  2. Tak to je přesně ono!
  3. nakonec vdolky ozdobíte povidly či marmeládou a navrch dáte vyšlehanou smetanu!
Dodatek
  1. A pokud jste tak líní, jako já, tak prostě hoďte všechny ingredience na těsto do domácí pekárny na program "těsto" a nechte ji, ať se o to postará!
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

Nu, vdolky jsme si zamilovali všichni!

razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂