Quiche s chřestem a kozím sýrem podávaný s rebarborovým chutney
Opět výzva ze skupiny „Foodbloging“. Quiche. Pro mne výzva nejen quiche dobře nafotit, ale hlavně uvařit.Ten první bod jsem zrovna dobře nezvládla. Než jsem se vzpamatovala z „kyše“ byla kaše. Ale chuťově byl vynikající, tak se o recept s vámi podělím. A výzva o dobře nafocený quiche je stále přede mnou, snad ji jednou zvládnu!

recept na quiche s kozím sýrem a rebarborové chutney
2016-01-11 00:02:40

Ingredience
Quiche
- 280g hladké mouky
- 140g změklého másla
- 8 lžic studené vody
- 500g čerstvého chřestu, očištěného a oblanšírovaného - jak na chřest >>zde<<
- 150g ementálu
- 2 velká vejce
- 50g kozího sýra
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- fazole na zatížení
Chutney
- rebarbora
- cukr
- jablečný ocet
- hřebíček
- skořice
- rozinky
- cibule nakrájená na malé kousky
Posup
Quiche
- Mouku, sůl a na kousky nakrájené máslo spojíme prsty, dokud nezískáme drobenku. K té postupně přidáme vodu a zpracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na 30minut do lednice. Odpočaté těsto na pomoučněné ploše rozválíme do kruhy a opatrně přeneseme do kruhové formy, upravíme okraje, aby byly trochu vyšší. Těsto propícháme vidličkou a dáme do lednice na dalších 20 minut.
- Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme smetanu, pepř, sůl, nastrouhaný ementál, vejde a kozí sýr. Po vyndání z lednice na těsto poklademe chřest a zalijeme připravenou směsí.
- Dáme do trouby na 180°C a pečeme cca 20-30 minut.
Chutney
- Oloupanou a nakrájenou rebarboru posypte cukrem a nechte odležet, aby se uvolnila šťáva. Poté přidáme zbylé ingredience, dáme do hrnce a vaříme do doby, než bude mít chutney požadovanou hustotu.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/