Špagety s cuketou a parmazánem

Vrátili jsme se o víkendu z naší milované Itálie.A přivezli si spoustu dobrot. Tak teď máme doma takový italský kulinářský týden, aby ten návrat nebyl tak násilný. A protože se dědovi na zahradě urodilo a i hned po příjezdu nás zásobil domácí zeleninou, spojila jsem italský a české ingredience a světlo světa spatřila vynikající večeře.

ŠPAGETY S CUKETOU A PARMAZÁNEM
Ingredients
  1. 250g špaget
  2. středně velká cuketa
  3. 1-2 stroužky česneku
  4. panenský olivový olej
  5. koření vhodné na grilování zeleniny (já použila Ratatouille od Antonína)
  6. sůl
  7. chilli (já dělala baby verzi, takže jsem chilli nepoužila)
  8. 100g parmazánu
Instructions
  1. Recept je to rychlý a jednoduchý. Nejvíc práce vám dá nakrájet cuketu na slabé plátky, ale se struhadlem je to taky raz dva.
  2. Úplně na začátek si dáme vařit špagety. Pak si nakrájíme na tenké plátky cuketu, okořeníme je kořením na grilovanou zeleninu a jemně osolíme. Osmahneme na pánvi na olivovém oleji a smažíme, dokud cuketa nezměkne. Během smažení přidáme rozmačkaný česnek.
  3. Poté co jsou špagety uvařené a cukety osmažené doměkka, špagety slijeme a smícháme se směsí cukety a česneku. Ve velkém hrnci pořádně smícháme a poté servírujeme na talíře. Ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

Můj manžel je masožravec, většinu zeleniny nejí, ale tahle večeře v něm zmizela, než bys řekl švec!
DSC_1043
razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂