Špagety s cuketou a parmazánem
Vrátili jsme se o víkendu z naší milované Itálie.A přivezli si spoustu dobrot. Tak teď máme doma takový italský kulinářský týden, aby ten návrat nebyl tak násilný. A protože se dědovi na zahradě urodilo a i hned po příjezdu nás zásobil domácí zeleninou, spojila jsem italský a české ingredience a světlo světa spatřila vynikající večeře.ŠPAGETY S CUKETOU A PARMAZÁNEM
2016-01-10 23:44:15
Ingredience
- 250g špaget
- středně velká cuketa
- 1-2 stroužky česneku
- panenský olivový olej
- koření vhodné na grilování zeleniny (já použila Ratatouille od Antonína)
- sůl
- chilli (já dělala baby verzi, takže jsem chilli nepoužila)
- 100g parmazánu
Postup
- Recept je to rychlý a jednoduchý. Nejvíc práce vám dá nakrájet cuketu na slabé plátky, ale se struhadlem je to taky raz dva.
- Úplně na začátek si dáme vařit špagety. Pak si nakrájíme na tenké plátky cuketu, okořeníme je kořením na grilovanou zeleninu a jemně osolíme. Osmahneme na pánvi na olivovém oleji a smažíme, dokud cuketa nezměkne. Během smažení přidáme rozmačkaný česnek.
- Poté co jsou špagety uvařené a cukety osmažené doměkka, špagety slijeme a smícháme se směsí cukety a česneku. Ve velkém hrnci pořádně smícháme a poté servírujeme na talíře. Ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
Můj manžel je masožravec, většinu zeleniny nejí, ale tahle večeře v něm zmizela, než bys řekl švec!
iKarkulka Blogspot
9.9.2015 @ 18:40
Aha, super, asi budou k večeři. Vypadají skvěle 🙂 Díky 🙂