Špenátová polévka
Špenátová polévka. Tu polévku jsem vždycky milovala, v dětství patřila mezi mé nejoblíbenější. A velmi mne těší, že se stejnou chutí se do ní pouští Žíža i manžel. Navíc uvařit tuhle dobrotu je otázka chvilky. Navíc u nás v mrazáku se špenátový protlak najde vždy, takže ji lze připravit prakticky kdykoli.
recept na špenátovou polévku
2017-02-09 16:19:08
Ingredience
- olej
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 brambora
- 500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
- 500 ml plnotučného mléka
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- opečené houstičky či chleba
- 4 vejce uvařená natvrdo
- zakysaná smetana
Postup
- Na oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek a nahrubo nastrouhanou bramboru. Osmahneme dozlatova. Přidáme špenát, zalijeme mlékem a několik minut povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
- Podáváme s opečenou houskou či chlebem, zakysanou smetanou a vejcem uvařeným natvrdo (lze pokrájet na plátky nebo na malé kostičky).
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/