Dýňové noky s kozím sýrem a mascarpone

Dýňové nokyMilujeme dýni. Ale byli jsme celkem konzervativní, co se receptů týče. Dělala jsem jen dýňový krém, protože byl doma hodně vyžadován, nebo zapečenou dýni s kozím sýrem a vlašskými ořechy. Ale rozhodla jsem se naše dýňové recepty obohatit a vyzkoušela dýňové noky. A už jsou součástí našeho jídelníčku. Milujeme je všichni tři.

recept na dýňové noky
Noky
  1. 1 dýně (stačí kolem 800g)
  2. sůl
  3. špetka muškátového oříšku
  4. 160g špaldové mouky
  5. 1 vejce
Na dozdobení
  1. mascarpone
  2. kozí sýr dle chuti
  3. trocha mléka
  4. jarní cibulka
Postup
  1. Omytou, semínek zbavenou, na špalíčky nakrájenou a jemně osolenou dýni vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200°C do měkka (cca 40min). Po vyndání z trouby necháme vychladnout a poté v míse rozmačkáme vidličkou. Poté ji promačkáme a zbavíme ji tak tekutiny. Pak dýni rozmixujte dohladka. Poté do pyré přidejte mouku, vejce a muškátový oříšek. Dle chuti můžete přisolit (záleží jak moc jste osolili dýni před pečením). Zpracujte těsto. Bude se hodně lepit a tak to má být. Na dobře pomoučněné ploše vyválejte válečky a nakrájejte kolečka, ty pak zploštěte vidličkou. Noky dejte vařit do mírně osolené vroucí vody. Jakmile budou uvařené, vyplavou na povrch (záleží na velikosti noků, trvá to cca 2-5 minut).
  2. Během chvíle, kdy se noky vaří si smíchám mascarpone s trochou mléka (záleží na tom, jak moc chci mít mascarpone řídké).
  3. Po uvaření noky rozdělím na talíře, přidám k nim lžíci (nebo dle chuti) mascarpone a na kousky kozí sýr. Zasypu nasekanou jarní cibulkou.
Dodatek
  1. Masožraví jedinci mohou přidat na kolečka nakrájenou klobásu ať už sirovou či opečenou.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂