Paštika z kuřecích jater

proprepaštika játrová (2)Myslím si o sobě, že nejsem nijak zmlsaná. Jediné, co vlastně nejím, jsou vnitřnosti. Dávala jsem jim mockrát šanci, ale nejsem prostě schopná si na nich pochutnat a vlastně ani polknout sousto.
Můj muž je ale naopak miluje a já se již několikrát snažila mu nějakou pochoutku z nich ukuchtit. Bohužel to dopadlo tak, že musel vaření dokončit on sám a já se musela zavřít v jiné místnosti a otevřít okno. Ale chtěla jsem mu teď k narozeninám udělat radost a když odjel s Žížou na víkend za babi a dědou, zkusila jsem uvařit játrovou paštiku.
Nevím čím to, jestli jsem dospěla nebo co se mi stalo, ale při vaření mi játra nesmrděla jako vždy (ano i kuřecí jsem nemohla cítit)!
Paštika měla velký úspěch nejen u manžela a u rodiny, ale i u mě. Proto jsem ji dělala ihned po snědení znovu. Určitě ji i vy vyzkoušejte 😉

recept na paštiku z kuřecích jater
Ingredience
  1. 500 g očištěných kuřecích jater
  2. 150 g másla
  3. 2 stroužky česneku
  4. 1 menší cibule
  5. 2 špetky tymiánu
  6. 1 špetka koření pěti vůní
  7. 1 lžička soli
  8. 2 špetky pepře
  9. 2 lžíce smetany
  10. 2 špetky červené papriky
  11. 50 ml červeného vína
  12. špetka rozmarýnu
  13. čerstvý rozmarýn nebo tymián na ozdobení
Postup
  1. Na pánvi osmahneme jemně nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a koření. Chvíli mícháme a necháme hezky provonět. Přidáme játra,necháme je chvíli jemně zhnědnout a přilijeme víno, poté pozvolna dusíme, dokud nejsou játra hotová (při zmáčknutí jsou pružná). Směs dáme do mixéru a rozmixujeme v jemnou pastu. Poté přidáme 100 g másla, smetanu, sůl a znovu promixujeme.
  2. Směs rozdělíme do mističek. Poté si rozpustíme 50 g másla (možná bude potřeba i více) a paštiku jím přelijeme. Ozdobíme snítkou rozmarýnu či tymiánu a necháme zchladnout.
  3. Skladujeme v lednici.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
razítko

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂