Lívance z ovesných vloček
Tyhle lívance jsou u nás naprostý hit. To jako opravdu. I když jsou z ovesných vloček, tedy zdravé, tak oba dva moji mlsouni se po nich mohou utlouci. Dělám je každé dva týdny, někdy i jedenkrát do týdne.
Žížu na tom jednoznačně nejvíc baví to, že si je může polévat různými sirupy. Nám dospělákům chutnají prostě proto, že jsou tak skvělé.
Chutnají nejen nám
I každá návštěva, která si je u nás dala, si pochutnala. A mezi nimi i chlapy, které si nedokážete představit s jiným než masovým jídlem. A všichni vždycky chtějí recept. A já vždycky slíbím, že ho zveřejním. Ale zatím se mi nepovedlo lívance nafotit. Jakmile jich prvních pár usmažím, je prostě po nich. Ale teď jsem využila příležitosti, že se kluci zabrali do stavby dřevěné železnice a já v rychlosti blesku lívance „vyblejskla“.
A tu je recept na ty nejbožejší lívance na světě.


- 500 g bílého jogurtu
- 120 g hladké špaldové mouky
- 110 g ovesných vloček
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 3 lžičky cukru
- 2 vejce
- 2 lžičky přepuštěného másla
- máslo na smažení
- zakysaná smetana k podávání
- sirupy k podávání (javorový, agáve, datlový, ...)
- med, marmeláda, ovoce, prostě co máte rádi
- Z jogurtu, mouky, ovesných vloček, vejce, cukru, sody a přepuštěného másla udělejte těsto. Nechte jej 20-30 minut odstát, aby vločky změkly a těsto se stalo hustým, pomalu stékajícím.
- Poté opékejte na lívanečníku.
- Podávejte se zakysanou smetanou, sirupy, ovocem, s tím, nač máte zrovna chuť.

12.9.2017 @ 21:19
Mohu potvrdit, jsou opravdu vynikající!
17.9.2023 @ 16:49
Dobrý den, mohu těsto udělat i večer a nechat ho do rána v lednici??