Podvodníci

podvodníci

Rychlé a moc dobré vánoční cukroví. Možná je znáte jako potápníky nebo cukroví kynuté pod vodou. U nás nesmí podvodníci chybět žádný rok.Já na nich miluji jejich drožďovou chuť, která se v ústech hladce snoubí se sladkou chutí moučkového cukru. Navíc jde o cukroví, se kterým vám krásně pomohou vaše ratolesti. Vlastně vás (mimo výroby těsta) ani nebudou potřebovat. Nebojte se dát dětem do rukou vánoční vykrajovátka a nechte je, ať pustí uzdu své fantazii.

recept na potápníky
Ingredients
  1. 20 dkg hrubé mouky (lze nahradit i bezlepkovou, loni jsem zkoušela pohankovou)
  2. 15 dkg tuku (při ABKM čistě rostlinné)
  3. 2 dkg droždí
  4. 3 lžíce mléka (při ABKM rostlinné)
  5. špetka soli
  6. moučkový cukr na obalení
Instructions
  1. Všechny ingredience vložte do mísy a vypracujte v těsto. Dle potřeby přidejte mouku či mléko. Jakmile není těsto lepivé, udělejte z něj kouli, potopte jej pod vodu (já si napustím hrnec vlažnou vodou a do ní vložím těsto). Těsto si bude pod vodou kynout. Jakmile bude těsto připravené k vykrajování, vyplave na hladinu. Kynutí netrvá moc dlouho cca 15 minut. Poté si pomoučněte vál, těsto vyválejte na 4mm vysokou placku (bude třeba dost mouky, protože těsto bude mokré a "oslizlé"). Vykrajujte vámi vybrané tvary, dejte na plech a poté pečte při 180°C zhruba 15 minut. Po vyndání z trouby ještě teplé obalte v moučkovém cukru. A máte hotovo.
Notes
  1. Při obalování dávejte pozor, podvodníci jsou po upečení velmi křehcí. Dle vlastní zkušenosti doporučuji péci tvary, které nemají slabé a vyčnívající části, ty se poté při obalování lámou (my takto pekli zvířátka a všechny skončili bez nohou a ocasů).
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

Podvodníci nepotřebují „odležet“, dají se jíst prakticky ihned z plechu. A vždy zmizí z táců rychlostí blesku.

Recepty v rubrice „Eliminační dieta“ neobsahují většinu běžných alergenů (ale nejsou zde vylouženy úplně všechny). V receptech ale 100% nepoužívám následující alergeny (a jim podobné):

  • Mléko, mléčné výrobky, výrobky obsahující mléko, syrovátku atd.
  • Vejce
  • Pšenice (lepek může být)
  • Ryby
  • Sója
  • Ořechy, arašídy, semínka
  • Cibule
  • Hovězí maso
  • Kuřecí maso
  • Exotické ovoce

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂