Tapiokový pudink
Člověk by byl řekl, že když musí ze svého jídelníčku vyřadit velkou část potravin, že bude o něco fakt ochuzen. Kupodivu tomu tak není. Eliminační dieta mi mnoho dala. Včetně poznání tapioky. Ne že by mi před dietou nebyla tapioka známá, ale nijak jsem ji doma nepoužívala. S dietou jsem ale hledala náhradu jogurtů a pudinků „z kelímku“, které běžně koupíte v kráme a jeden takový „kelímek“ objevila. Byl to tapiokový pudink s medem. Zhltla jsem jej naráz a litovala, že jsem si jich nekoupila více (on ten obchod nebyl v našem městě). Chutnalo mi to tak moc, že jsem se vydala do naší zdravé výživy, kde jsem tedy tenhle kelímek nenašla, ale našla jsem tam pytlíček s tapiokovými perlami. No a od té chvíle si můžu pochutnávat na skvělé a trochu sladké svačince.
Nebojte se, tapioko vám určitě zachutná. Tapiokový škrob lze navíc využít také k zahušťování polévek, omáček, do dezertů a pečiva.


- 50 g tapiokových perel
- 200 ml vody
- 250 ml kokosového mléka
- dle chuti med
- Tapioku zalijeme vodou a necháme přes noc perle nasát vodu. Tapioku s vodou smícháme s kokosovým mlékem, přisladíme dle chuti a na plotně přivedeme k varu. Směs hezky zhoustne a bílé perle jakoby zprůhlední. Trvá to zhruba deset minut. Pak směsí naplníme pohárky/misky a můžeme nazdobit ovocem. K tapioce a kokosovému mléku se skvěle hodí exotické ovoce.
- Ingredience vystačí na 2 porce. Místo medu můžete použít i jiné sladidlo, třeba agáve sirup. Během vaření můžete dochutit například skořicí nebo kakaem, fantazii se meze nekladou.
