Zapečené vepřové s brambory
Tahle dieta je sice hodně omezená, co se výběru potravin týče, ale zase vepřové maso má hodně variant a chutí. Takže se s tím dá vymyslet dost dobrých receptů.
Tenhle recept je drobná úprava receptu, který dělá tchán a všem nám to vždy chutnalo. Tak jsem to riskla udělat „po svém“ a hle, chutná nám to taky. A až přestanu tuhle dietu držet, tenhle recept asi ani měnit nebudu, protože je to docela osvěžující změna.
recept na zapečené vepřové s brambory
2017-10-25 12:31:46
Ingredience
- 1 kg vepřové pečeně nebo vepřové kýty
- cca 1 kg brambor
- 250 ml rostlinné smetany
- 100 ml rostlinného mléka/zeleninového vývaru
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- tymián
- rozmarýn
- sůl
- pepř
Postup
- Vepřové maso nakrájíme na plátky nebo na kousky (co preferujete). Brambory oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Do smetany zamícháme sůl, pepř a lžíci hořčice. Do zapékací mísy vložíme brambory a maso, zalijeme smetanovou směsí. Dle potřeby dolijeme mléko nebo vývar. Posypeme rozmarýnem a tymiánem.
- Vložíme do trouby předehřáté na 230°C a pečeme, dokud nejsou brambory a maso měkké. Pokud by se začala horní vrstva připalovat, přikryjte zapékací mísu alobalem.
Dodatek
- Až budu vědět, že cibule není v našem případě alergen, přidám ji do receptu také. Protože právě kvůli cibuli nemohu používat vývar, dávám kukuřičné mléko. Smetanu do tohoto receptu preferuji ovesnou, chuť je jemnější než s rýžovou smetanou.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/
Recepty v rubrice „Eliminační dieta“ neobsahují většinu běžných alergenů (ale nejsou zde vylouženy úplně všechny). V receptech ale 100% nepoužívám následující alergeny (a jim podobné):
- Mléko, mléčné výrobky, výrobky obsahující mléko, syrovátku atd.
- Vejce
- Pšenice (lepek může být)
- Ryby
- Sója
- Ořechy, arašídy, semínka
- Cibule
- Hovězí maso
- Kuřecí maso
- Exotické ovoce