Prostě koňak : hlavně, že je v něm rum!

koňakMěla to být náhrada vaječného koňaku. Říkat mu vaječňák nelze. Má karamelovo-čokoládovou chuť. Vzhledem mi připomíná Baileys, ale není to Baileys. Je to prostě koňak. Můj koňak. A jak se mi teď v tom předvánočním blázinci hodí, že jsem si ho udělala. 😀

recept na vegan koňak
Ingredience
  1. 800 ml rostlinného mléka
  2. 200 ml rostlinné smetany
  3. 1 balení karamelového pudinku
  4. 1/2 balení čokoládového pudinku
  5. 4 lžíce třtinového cukru
  6. 250 ml rumu (můžete dát klidně víc, pokud to snesete)
Postup
  1. Z mléka, cukru a pudinků uvařte pudink dle návodu. Pudink sejměte z plotny a nechte cca 10 minut stydnout. Poté vmíchejte metličkou smetanu a poté rum. Dle vlastních preferencí můžete ještě přisladit. Slijte do lahví a nechte vychladit.
Proprepiaf.cz https://proprepiaf.cz/

Tak teda na veselé Vánoce a hlavně klid a stres nechte venku na mrazu! 😉

Recepty v rubrice „Eliminační dieta“ neobsahují většinu běžných alergenů (ale nejsou zde vylouženy úplně všechny). V receptech ale 100% nepoužívám následující alergeny (a jim podobné):

  • Mléko, mléčné výrobky, výrobky obsahující mléko, syrovátku atd.
  • Vejce
  • Pšenice (lepek může být) – nyní pšenici již používám, lze nahradit např.
    Jizerkou
  • Ryby
  • Sója
  • Ořechy, arašídy, semínka
  • Cibule
  • Hovězí maso
  • Kuřecí maso
  • Exotické ovoce

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Líbilo? Pak děkuji za sdílení 🙂